فرز مینیاتوری چیست؟

فرز مینیاتوری

به قلم سمیرا عسگری

23 تیر 1400

در صنایع مختلف مانند جواهرسازی، چوب، مجسمه سازی، دندان سازی و … از ابزارالات متفاوتی استفاده می شود. یکی از این ابزارها فرز مینیاتوری می باشد. حال اینکه فرز مینیاتوری چیست و چه کاربردی دارد؟ سوالی است که ممکن است در ذهن مطرح شده باشد. برای دریافت جواب این سوال تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

فرز مینیاتوری چیست؟

فرز مینیاتوری در واقع کوچکترین عضو از گروه فرزها است که دلیل نامگذاری آن کوچک بودن جثه آن است. این فرز با وجود ابعاد کوچک، کاربردهای گسترده ای دارد. بنابراین با توجه به کاربرد های متنوع و نیاز افراد به آن بسیاری از برند های مطرح اقدام به تولید فرز مینیاتوری کرده اند. فرز مینیاتوری می تواند در انجام کارهای مختلف از برش های ساده گرفته تا سایش سطوح و نیز پولیش کردن به شما کمک کند.

اندازه و ابعاد فرز مینیاتوری به قدری کوچک است که همانند یک قلم می توان آن را در دست گرفت. این ویژگی به همراه وزن سبک باعث شده تا در انجام پروژه های کوچک که به ظریف کاری و ایجاد طرح های خاص نیاز دارد، به خوبی از آن بهره برد. فرزهای مینیاتوری در مدل ها و قدرت های متفاوت در بازار موجود هستند اما تمامی آن ها می بایست سرعت چرخش بالایی داشته باشند تا نتیجه کار از کیفیت مطلوبی برخوردار شود.

سرعت گردش موتور اغلب فرزهای مینیاتوری حدود 20000 دور در دقیقه است اما فرزهای قدرتمندتری نیز وجود دارند که با حداکثر سرعت 35000 دور در دقیقه کار می کنند. سرعت بالا و وزن سبک این ابزار باعث شده تا بدون احساس خستگی و در مدت زمان کمتری پروژه کاری خود را به اتمام برسانید.

idea (2) مشخصه ای که باعث شده فرزهای مینیاتوری در انواع محتلفی تولید شوند، میزان گشتاور آن هاست. بنابراین می توان گفت برای هر کاربردی از کارهای ساده و سبک تا کارهای سنگین و پرظرافت یک فرز مینیاتوری موجود است.

ظرافت کاری با فرز مینیاتوری

از مزایای فرز مینیاتوری کاربری آسان آن است که باعث شده حتی در منزل نیز بتوانید از این ابزار استفاده نمایید. اگر قصد دارید بر روی سطحی همانند چوب عملیات برش کاری را با دقت و ظرافت بالا انجام دهید، فرز مینیاتوری گزینه ای ایده آل برای شماست. با استفاده از آن می توانید سوراخ هایی ریز و بسیار کوچک بر روی چوب ایجاد کنید و همچنین جهت حجم تراشی های کم به خوبی از آن بهره ببرید. پس چه یک نجار حرفه ای باشید و چه فردی علاقمند به هنرهای چوبی، فرز مینیاتوری می تواند به عنوان یک ابزار همه کاره در طیف گسترده ای از کارها به شما کمک کند.

کاربرد فرز مینیاتوری در مشاغل مختلف

همانطور که در ابتدای این مقاله اشاره شد، این ابزار در مشاغل و حرفه های مختلفی کاربرد دارد. در میان آن ها می توان به دندان سازی، مجسمه سازی، معرق کاری، حکاکی، مبلمان سازی، تراشکاری، طلا سازی، ساخت ماکت و پیاده سازی طرح های ظریف روی سطوح مختلف اشاره کرد.

انواع سری فرز مینیاتوری

از امکانات مهم و پیشرفته در این نوع فرزها می توان به قابلیت نصب انواع سری ها بر روی آن اشاره کرد. این سری ها بدون شک وظیفه خاصی را بر عهده دارند. این سری ها شامل پولیش، سنباده، تیغ برش، فرز فرم و … می باشد و هر کدام از آن ها در انجام عملیات خاصی به شما کمک خواهند کرد.

انواع فرز مینیاتوری

فرزهای مینیاتوری با توجه به منبع تغذیه شان به انواع فرز برقی، شارژی و بادی یا پنوماتیک تقسیم بندی می شوند.

فرز مینیاتوری بادی

فرز بادی مینیاتوری مجهز به چرخ دنده هایی است که به شفت مرکزی فرز وصل می شوند. بر اثر فشار باد این چرخ دنده ها شروع به چرخش می کنند و شفت را با سرعت زیادی می چرخانند. با توجه به این که مدل بادی این فرز فاقد موتور الکتریکی است، بسیار ظریف طراحی شده و کاربرد فراوانی دارد.

pin توجه داشته باشید برای افزایش طول عمر فرز بادی مینیاتوری بهتر است در فواصل زمانی معین روغن کاری شود و همچنین پیش از ورود هوای فشرده به دستگاه، یک رطوبت گیر نصب شود.

فرز مینیاتوری برقی

همانطور که مشخص است این نوع فرز به وسیله برق کار می کند. فرز برقی مینیاتوری از یک موتور آرمیچری تشکیل شده که به وسیله چرخ دنده های مختلف سرعت آن را به 40000 دور در دقیقه می رساند.

فرز مینیاتوری شارژی

مدل شارژی فرزهای مینیاتوری ساختاری مشابه نوع برقی آن دارند و عدم نیاز به منبع برقی تفاوت این دو مدل می باشد. در واقع این فرز مینیاتوری برای مکان هایی که دسترسی به برق دشوار است گزینه ای مناسب خواهد بود و تنها کافیست باتری آن همیشه شارژ باشد.

نکات مهم در خرید فرز مینیاتوری

  • در هنگام خرید این ابزار توجه داشته باشید که ابزارها و سری های موجود در بسته بندی مناسب کار و حرفه شما باشد.
  • وزن فرز از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. چرا که فرز مینیاتوری ابزاری قابل حمل است و ممکن است در نیاز به استفاده طولانی مدت از آن داشته باشید؛ پس بهتر است این نکته را مورد توجه قرار دهید.
  • انتخاب شلنگ خرطومی مناسب نکته دیگری است که باید در هنگام خرید به آن توجه نمایید. شلنگ خرطومی در واقع یک رابط است که نباید تاب داشته باشد تا در هنگام کار مشکلی ایجاد نکند.
  • لرزش دستگاه از مواردی است که در هنگام خرید قابل تشخیص نیست اما بهتر است در مورد گزینه انتخابی تان از افراد با تجربه سوال کنید و گزینه ای را انتخاب نمایید که از لرزش کمی برخوردار باشد تا در هنگام کار دچار خطا نشوید.
  • وجود سیستم گردش هوا نه تنها باعث افزایش طول عمر دستگاه شده بلکه حداقل گرما را به دست افراد منتقل می کند.
  • دیمردار بودن و قابلیت تنظیم سرعت فرز مینیاتوری نکته مهمی است که در خرید این ابزار می بایست مورد توجه قرار گیرد. این ویژگی باعث شده تا عملیات مختلف با کیفیت بهتری انجام شود.

جمع بندی
در این مقاله شما را با فرز مینیاتوری و استفاده آن در مشاغل مختلف آشنا کردیم. همچنین متوجه شدید که در خرید این فرز چه نکاتی را باید مد نظر قرار دهید. اکنون با شناخت و داشتن اطلاعات کافی می توانید این ابزار کاربردی را با توجه به نیاز خود تهیه نمایید و در انجام طیف گسترده ای از کارها از آن به خوبی بهره ببرید.

ferez

2 پاسخ به “فرز مینیاتوری چیست؟”

  1. […] بیشتر بخوانید:فرز مینیاتوری چیست؟ […]

  2. […] فرز مینیاتوری کوچکترین عضو خانواده فرزهاست و برای کارهای بسیار ظریف مثل حکاکی، مجسمه سازی، دندانپزشکی، منبت کاری و … استفاده می شود.    […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.