ابزار چند کاره یا همه کاره چیست و چه کاربردی دارد؟

ابزار چندکاره
  • دقیقه 5
  • 4274
  • 0

به قلم سمیرا عسگری

15 اردیبهشت 1400


ابزار چندکاره یا همه کاره، همانطور که از نامشان پیداست ابزارهایی با دو یا چند کاربرد مجزا هستند که علاوه بر داشتن عملکرد چند محصول، از قدرت و کیفیت بالایی برخوردار بوده و کاربر را از خرید چند محصول به صورت جدا و تک به تک بی نیاز می‌کنند.

ابزار چند کاره چیست؟
یک ابزار برقی یا شارژی است که دو یا چند کاربرد مجزا داشته و عملکرد چند محصول را به صورت همزمان دارا است.

بهترین برندهای تولید کننده ابزار چند کاره برقی و شارژی در حال حاضر کدام برندها هستند؟
در حال حاضر بهترین نمونه‌های این محصول توسط شرکت‌های بوش، فاین و ماکیتا تولید و به بازار ابزار عرضه می‌شوند.

برای انتخاب یک ابزار چند کاره مناسب به چه ویژگی‌هایی باید بیشتر توجه کرد؟
پیش از هر چیز باید به توان، میزان لرزش بر دقیقه و وزن و طراحی ابزار توجه کرد.

ابزارهای چند کاره ها خود به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  1. ابزارهای چند کاره دستی

این دسته انواع و مدل‌های مختلفی دارد و عموماً در این نوع محصولات چند محصول دستی از جمله انبرها، پیچگوشتی‌ها، آچارها و چکش‌ها بر یک دسته سوار شده و به صورت متصل به هم عرضه می‌شوند.

ابزار چندکاره
  • ابزارهای برقی یا شارژی دو یا سه کاره

مثال مناسب این نوع دستگاه‌ها دریل-پیچگوشتی ‌ها هستند که ابزاری با دو کاربرد مجزا در یک بدنه بوده و کار هر دو محصول را انجام می‌دهند.

 

ابزار چندکاره
  • ابزار چند کاره یا ابزار همه کاره

ابزار همه کاره خود دستگاه مجزایی است که بیشتر از 2 یا 3 کاربرد داشته و با همین نام نیز شناخته می‌شود و ما در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی کامل این محصول کاربردی بپردازیم.

 

ابزار چند کاره چیست؟

ابزار همه کاره یا چند کاره یک محصول فوق‌العاده، قدرتمند و باکیفیت جهت استفاده در کارگاه‌ها و صنایع مختلف است. با استفاده از این ابزار می‌توانید کارهایی همچون تراشیدن، سنباده زنی، برش و… را انجام دهید و این در حالی است که کارایی‌های این دستگاه به همین موارد محدود نمی‌شود و کاربر میتواند بر اساس نیاز و ابتکار عمل خود استفاده‌های بیشتری نیز از آن ببرد.

این ابزار برای اولین بار توسط فین (Fien) و در سال ۱۹۶۷ معرفی شد. ابزار همه کاره در آن روزگار در فعالیت‌های ارتوپدی و برای برش گچ مورد استفاده قرار می‌گرفت تا اینکه با شروع دهه 1980 میلادی تغییراتی در ساختار این دستگاه اعمال شده و سپس در فعالیت‌های ساختمانی از آن بهره گرفته شد و پس از آن در سال ۲۰۰۸ زمان ثبت اختراع فین Fien به پایان رسید. از این تاریخ به بعد همه کاره ها توسط تولیدکننده‌‌های بزرگ ابزار یعنی شرکت‌هایی مانند بوش، دیوالت، درمل، میلواکی و… تولید و روانه بازار شدند.

ابزار چند کاره یا همه کاره به دلیل انجام طیف وسیعی از فعالیت‌ها در بسیاری از مشاغل قابل استفاده است. محصولی که محدود به فعالیت‌های صنعت چوب نمی‌شود و برای کارگاه‌های رنگ کاری و آهنگری و… نیز دستگاهی مناسب است اما وجود آن در بسیاری از کارگاه‌ها علی الخصوص در کارگاه‌های ایرانی دیده نمی‌شود در حالی که ممکن است دلیل این موضوع، نبود اطلاعات کافی و عدم شناخت افراد از این محصول فوق‌العاده باشد.

نحوه عملکرد ابزار چند کاره یا همه کاره همچون دریل‌ها است به این صورت که این دستگاه در قسمت شفت خود دارای حرکت چرخشی و لرزشی بوده، این حرکت به متعلقات مختلفِ متصل به شفت منتقل می‌شود و با به حرکت درآوردن آن امکان برش، سنباده زنی، تراشیدن یا … را به وجود می‌آورد.

warningابزار چند کاره عموماً با متعلقاتی همچون پد سنباده زنی، کاردک صلب، تیغه برش و… در یک کیف مخصوص ارائه می‌شود که متعلقات همراه هر دستگاه کاملاً مخصوص همان دستگاه بوده و برای سایر ابزارهای همه کاره مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

در این بین اما اخیراً شرکت فاین و بوش طی یک همکاری دو طرفه متعلقات یکسانی را طراحی کرده اند که این همکاری به طراحی سَری‌های starlock ختم شد که در سه رده مختلف starlock starlockplus starlockmax  تولید می‌شوند و بین ابزار چند کاره فاین و بوش مشترک هستند. این در حالی است که در برندهای دیگر هنوز این همکاری ایجاد نشده و این پدها فقط مختص به برند مخصوص به خود هستند و قابل استفاده بر روی دستگاه‌های برند دیگر نمی‌باشند.

ابزار چندکاره

راهنمای انتخاب ابزار چند کاره مناسب شما

هنگام انتخاب ابزار چند کاره یا همه کاره مناسب خود پیش از هر چیز باید به ولتاژ، جریان و توان دستگاه توجه داشته باشید. این دو میزان قدرت دستگاه را تعیین می‌کنند. هر چه این اعداد بزرگتر باشند ماشین از قدرت بیشتری برخوردار بوده و برای فعالیت‌های سنگین‌تری قابل استفاده است.

از آنجایی که این دستگاه در دو نوع برقی و شارژی تولید می‌شود باید توجه داشته باشید که برای چه محیط و شرایطی قصد تهیه آن را دارید. نمونه‌های شارژی این محصول از قدرت کمتری برخوردار بوده اما امکان جا به جایی و حمل آنها ویژگی حائز اهمیتی است که برای کار در محیط باز یا در کارگاه‌های خیلی بزرگ بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد. 

settingsدر دستگاه های همه کاره عددی به‌عنوان OPM وجود دارد. OPM  نشان‌دهنده تعداد لرزش بر دقیقه است. مثلاً اگر دستگاهی ۲۰۰۰0 OPM داشته باشد، یعنی صفحه دستگاه ۲۰۰۰۰ بار بر دقیقه به لرزش در می‌آید تا عملیات سنباده زنی یا تراشیدن را انجام دهد.

دستگاه‌هایی که OPM پایین و توان بالایی دارند وزن بیشتری را روی خود تحمل می‌کنند و می‌توان از آنها برای لایه برداری، رنگ برداری یا پرداخت‌های سنگین استفاده کرد.

علاوه بر این تجهیز یا عدم تجهیز محصول با دیمر تنظیم سرعت، امکان تعویض متعلقات بدون نیاز به آچار، برخورداری از باتری باکیفیت، تجهیز با چراغ LED یا دسته کمکی و قیمت دستگاه از دیگر خصوصیت‌هایی هستند که هنگام انتخاب محصول مناسب خود باید به آنها توجه داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.