امکانات دریل خانگی

امکانات دریل خانگی

به قلم مهسا تاران

4 دی 1400

امروزه استفاده از ابزارآلات بیش از پیش افزایش یافته است و تعداد افراد علاقمند به انجام کارهای فنی بیشتر شده است. بنابراین در هر خانه ای یک جعبه ابزار وجود دارد که شامل بسیاری از ابزارهای کاربردی است. یکی از این ابزارهای پرمصرف دریل ها و پیچ گوشتی ها هستند. دریل ها انواع مختلفی دارند اما برای مصارف خانگی وجود یک دریل شارژی با ابعاد کوچک مناسب خواهد بود که به آن دریل خانگی می گویند.

در گذشته دریل هایی که در خانه ها مورد استفاده قرار می گرفتند از نوع دستی بودند اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی این دریل ها به دو نوع برقی و شارژی تبدیل شده اند و برای سوراخ کاری سطوح مختلف چوبی، فلزی و… و نیز جهت مصارف گوناگون از نصب چوب پرده تا ساخت یک میز چوبی مورد استفاده قرار می گیرند. اما یک دریل خانگی چه امکاناتی دارد؟ با ما همراه باشید تا در ادامه این مقاله امکانات یک دریل خانگی خوب را مورد بررسی قرار دهیم.

 

امکانات دریل خانگی

برای این که یک دریل خانگی توانایی انجام بسیاری از امور را داشته باشد توجه به برخی نکات لازم است و در واقع در هنگام تهیه آن باید امکانات مختلف دریل را مورد بررسی قرار دهید. اگر یک دریل از امکانات کافی برای کاری که قصد انجام آن را دارید، برخوردار نباشد، انجام فعالیت شما به کندی صورت خواهد گرفت و نتیجه کار از کیفیت کافی برخوردار نخواهد بود.

قابلیت سوراخکاری چکشی

از دریل ها در مصارف خانگی برای سوارخ کاری سطوح مختلفی مانند دیوار، ام دی اف، سنگ، فلز، کاشی و سرامیک استفاده می شود. بنابراین لازم است تا یک دریل خانگی توانایی سوراخ کردن تمام سطوح ذکر شده را داشته باشد. در واقع عملیات سوراخ کاری بر روی سطوح فلزی، چوبی و مصالح ساختمانی با یکدیگر فرق دارند و نوع مته مورد استفاده در هریک نیز متفاوت است.

idea (2) به عنوان مثال در دریل کاری بر روی مصالح ساختمانی و بتن علاوه بر چرخش مته نیاز است تا ضرباتی به سطح نیز وارد شود. به این مکانیزم موجود در دریل قابلیت چکشی می گویند. همچنین در سوراخ کاری این گونه سطوح از مته های الماسه استفاده می شود.

اما در هنگام دریل کاری روی سطوح فلزی و چوبی نیازی به حالت چکشی یا ضربه ای نخواهد بود. بنابراین برخورداری از قابلیت چکشی و یا ساده بودن در یک دریل خانگی از امکاناتی است که باید در هنگام تهیه آن مدنظر قرار دهید.

قابلیت چپگرد/ راستگرد مته

در بسیاری از موارد و در انجام کارهای مختلف پیش می آید که پس از سوراخ کاری سطوح به پیچ کاری نیاز داشته باشید. به عنوان مثال در هنگام نصب آیینه حمام پس از سوراخ کاری و قرارگیری رول پلاک در محل مورد نظر لازم است به کمک پیچ آیینه را در آن نقطه آویزان کنید. این کار را می توانید به روش سنتی و با استفاده از پیچ گوشتی دو سو یا چهارسو انجام دهید اما این کار باعث خستگی دستان شما خواهد شد و زمان تقریبا زیادی را خواهد گرفت.

روش دیگری که موجب افزایش سرعت فعالیت شما خواهد شد، استفاده از دریل خانگی مجهز به قابلیت چپگرد/راستگرد مته است. در واقع یک دریل خانگی مناسب می بایست علاوه بر حالت چکشی از قابلیت چپگرد/ راستگرد نیز برخوردار باشد. این قابلیت در کنار کنترل سرعت به شما این امکان را می دهد تا از دریل خانگی خود به عنوان یک پیچ گوشتی استفاده نمایید.

برای این کار تنها کافی است یک سری پیچ گوشتی در سه نظام قرار داده و با قرار دادن دریل در حالت راستگرد به راحتی انواع پیچ را ببندید. برای باز کردن پیچ نیز می توانید از قابلیت چپگرد آن بهره ببرید. در ضمن کنترل سرعت در پیچ کاری با فشار وارد شده به سوئیچ انجام می شود و هرچه میزان فشار را بالاتر ببرید سرعت آن نیز بیشتر خواهد شد.

قابلیت کنترل سرعت و قفل سرعت

برخی از انواع دریل خانگی مجهز به قابلیت کنترل سرعت توسط دیمر هستند که امکان تنظیم سرعت دریل را در حالت های مختلف فراهم می کند. در این گونه دریل ها نیازی به تنظیم فشار انگشت بر روی دکمه سوئیچ نمی باشد و کاربری آسانی را برای کاربر فراهم می کنند. در واقع با تنظیم دیمر کنترل سرعت بر روی عدد مورد نظر و استفاده از کلید قفل کن سرعت می توانید تا انتهای کار با یک سرعت ثابت و بدون نگه داشتن دست بر روی دکمه سوئیچ عملیات سوراخ کاری را انجام دهید.

سه نظام دریل خانگی

از دیگر اجزای یک دریل خانگی سه نظام آن است که در دو نوع اتوماتیک و آچاری تولید می شود. انتخاب اینکه دریل ها دارای کدام نوع از سه نظام باشند، کاملا سلیقه ای است. بسیاری از افراد به دلیل اینکه سه نظام های اتوماتیک یا خودکار برای تعویض مته نیازی به آچار ندارد، ترجیح می دهند از دریلی که مجهز به سه نظام اتوماتیک است استفاده کنند اما برخی دیگر معتقدند که سه نظام های آچاری از قدرت بالاتری برای گیرایی مته برخوردارند و به خوبی در جای خود محکم می شوند تا در هنگام سوراخ کاری هرز نشده و باعث خوردگی مته نشوند.

بدنه ارگونومیک و وزن کم

از دیگر ویژگی های حائز اهمیت انواع دریل خانگی می توان به برخورداری از حداقل وزن و بدنه ای ارگونومیک اشاره کرد. عموماً این نوع دریل ها از تمامی دریل های دیگر، وزن کمتر و جثه کوچک تری داشته و به همین دلیل جا به جایی و حمل آن ها بسیار آسان است. به علاوه جای بسیار کمی را در فضای خانه اشغال می کنند.

settings بدنه ارگونومیک دریل های خانگی در کنار وزن مناسبشان، از خستگی دست کاربر در ساعات طولانی کاری جلوگیری کرده و پوشش بدنه عموم آن ها که از جنس لاستیک ضد تعریق و ضد لغزش است نمی گذارد تا ابزار هنگام کار در دست کاربر عرق کرده یا لیز بخورد و منحرف بشود.


سؤالات متداول

1- دریل خانگی چیست؟

به انواع دریل های برقی یا شارژی که توان کمتری نسبت به دیگر دریل ها داشته و از بدنه ای کوچک و جمع و جور برخوردارند اصطلاحا دریل خانگی می گویند چرا که بیشتر در امور مربوط به منزل مورد استفاده قرار می گیرند.

2- هنگام خرید دریل خانگی به چه نکاتی باید توجه کرد؟

قابلیت سوراخکاری چکشی، چپگرد و راستگرد مته، توان و سرعت ابزار و قابلیت تنظیم سرعت و گشتاور

3- توان مناسب برای یک دریل خانگی چند وات است؟

توانی در بازه 300 تا 800 وات برای یک دریل خانگی کافی بوده و نیاز کاربران خانگی را پوشش خواهد داد.


جمع بندی

همانطور که گفته شد در هنگام تهیه یک دریل خانگی می بایست قابلیت هایی همانند برخورداری از مکانیزم چکشی، چپگرد راستگرد، کنترل سرعت و قفل سوئیچ را مد نظر قرار دهید تا بتوانید در مصارف مختلف خانگی و سوراخ کاری بر روی سطوح مختلف از آن استفاده نمایید. همچنین بسته به نوع نیازتان می توانید یک دریل برقی یا شارژی را انتخاب نمایید. در صورتی که گزینه انتخابی شما یک دریل شارژی است، باید باتری آن را مورد بررسی قرار داده و مدلی را تهیه نمایید که به سرعت شارژ شود و از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد.

یک پاسخ به “امکانات دریل خانگی”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.