معرفی انواع ابزارآلات ساختمانی

معرفی انواع ابزارآلات ساختمانی
  • دقیقه 4
  • 1915
  • 0

به قلم سمیرا عسگری

22 اردیبهشت 1400

وجود ابزارالات مناسب در هر صنعت به سرعت و کیفیت انجام کار کمک بسیاری می کند. در واقع برای انجام هر پروژه و فعالیت وجود چندین ابزار تخصصی احتیاج است تا در نهایت مسیر فرآیند به درستی طی شود. ساخت و ساز نیز نیازمند ابزارالات خاص خود می باشد که با توجه به نوع عملکردشان کاربردهای متفاوتی دارند. شناخت انواع ابزارآلات ساختمانی و آشنایی با کاربرد آن ها در تصمیم گیری و انتخاب درست ابزار اهمیت بسیاری دارد. بنابراین در این مقاله تلاش خواهیم کرد تا با انواع ابزار آلات ساختمانی مورد نیاز در هر پروژه ساختمانی آشنا شوید.

پر استفا‌ده‌ترین انواع ابزارآلات ساختمانی در روند اجرای پروژه چیست؟
معمولا در مراحل مختلف فرآیند ساخت و ساز از ابزارآلات ساختمانی نظیر دریل، فرز، دستگاه جوش (اینورتر)، چکش تخریب و… استفاده می‌شود که می‌تواند باعث دقت بالای استادکاران و کارگران شود.
شناخت انواع ابزارآلات ساختمانی چه اهمیتی دارد؟
این کار باعث خواهد شد در روند اجرای پروژه‌های ساختمانی شما بهترین و مناسب‌ترین ابزار را انتخاب کنید. بدین تریتیب تا حد زیادی از هزینه‌های جاری پروژه کاسته خواهد شد.

اهمیت شناخت انواع ابزارآلات ساختمانی

شناخت انواع و نحوه کارکرد ابزارآلات ساختمانی بسیار مهم است. چراکه در صورت آگاهی و اطلاعات کامل از آن ها شما قادر به تشخیص ابزار مناسب هر کار خواهید بود. بنابراین شناخت کاربرد و نحوه عملکرد ابزار به استفاده درست از آن ها کمک کرده و باعث عدم آسیب به ابزارالات می شود. در نتیجه هزینه های تعمیر و خرید مجدد ابزار کاهش می باید.

پرکاربردترین انواع ابزارآلات ساختمانی

پرکاربردترین انواع ابزارآلات ساختمانی
پرکاربردترین انواع ابزارآلات ساختمانی
  1. دریل: دریل ها انواع مختلفی دارند و در سه گروه برقی، شارژی و بادی قرار می گیرند و با توجه به نوع شان برای سوراخ کاری چوب، فلز و بتن استفاده می شوند. همچنین این ابزار از نظر کاربرد به دریل چکشی، دریل همزن، دریل پیچ گوشتی، دریل بتن کن و… تقسیم شده اند.
  2. فرز: این دستگاه جزء ابزارهای برقی ساختمانی است و در ساخت و ساز برای کارهای سنگ تراشی مورد استفاده قرار می گیرد. فرزها به دو دسته عمودی و افقی تقسیم می شوند. مراقبت و نحوه کارکرد درست از این ابزار باعث افزایش طول عمر آن شده است. فرزها در انواع مختلفی وجود دارند که می توان در بین آن ها به فرز سمباده، سنگ رومیزی، فرز انگشتی و… اشاره کرد.
  3. مینی فرز: از دیگر ابزارهای ساختمانی مینی فرزها هستند. این دستگاه شباهت زیادی به فرز دارد و تفاوت اصلی آن ها در ابعاد و قدرتشان است. کاربرد این ابزار در برش سنگ و فلزات، برش کاشی، تیز کردن ابزارهای برشی و نیز برش پلاستیک می باشد.
  4. دستگاه جوش: از اینورتر یا دستگاه جوش برای متصل کردن قطعات فلزی به یکدیگر استفاده می شود که این کار از طریق حرارت دستگاه صورت می گیرد.
  5. چکش تخریب: یک از مهمترین و قوی ترین ابزارها در تخریب ساختمان چکش تخریب است که در دو نوع روغنی و گریسی وجود دارد. همچنین بر اساس منبع تغذیه در چهار دسته چکش تخریب پنوماتیک، چکش تخریب الکتریکی، چکش تخریب بنزینی و چکش های هیدرولیکی تقسیم می شوند. با استفاده از این دستگاه ضربه هایی متوالی همانند ضربات چکش به سطح وارد می‌شود.
  6. چکش: این ابزار مجهز به یک دسته چوبی و یک بخش فولادی است. قطعه فولادی چکش دارای دو سر بوده که از یک سر آن برای وارد کردن ضربه و از دیگری برای برش استفاده می شود. این ابزار دارای انواع مختلف چکش نجاری، چکش آهنگری و چکش آجر می باشد.
  7. اره دستی: از ابزارهای ساده و پرکاربرد ساختمانی است که جهت برش چوب و صفحه های فلزی کاربر دارد.
  8. تراز دستی: از ابزارهای قدیمی در ساختمان سازی است که برای تراز کردن استفاده می شود. در قسمت وسط تراز یک لوله قرار گرفته که از مایع زرد رنگ پر شده است. برای اطمینان از اینکه سطح به درستی تراز شده می بایست حباب در وسط لوله قرار گیرد.
  9. متر دستی: این ابزار در دو نوع پارچه ای و فلزی در بازار موجود است و برای بررسی و اندازه گیری فضا و تجهیزات کاربرد دارد.
  10. متر لیزری: باتوجه به این که مترهای دستی مانند سابق در یک پروژه ساختمانی کارایی ندارند، استفاده از متر لیزری با پیشرفت علم و تکنولوژی پررنگ تر شده است. این ابزار به اندازه گیری دقیق و سرعت محاسبات کمک می کند.
  11. اسکنه: جهت صاف کردن سطوح بتی از اسکنه کاربرد دارد. استفاده از این ابزار در چوب کاری به صاف شدن سطوح کمک می کند.
  12. بالستر: این وسیله شباهت زیادی به اسکنه داشته و جهت برش آجر با دقت بالا استفاده می شود.
  13. پیچ گوشتی: پیچ گوشتی ها از ابزارالات دستی پرکاربردی هستند که علاوه بر کارهای ساختمانی در بسیاری از مشاغل دیگر کارایی دارند. این ابزار دارای انواع مختلف پیچ گوشتی دوسو، چهارسو، جغجغه ای و… می باشد.
  14. پتک: برای شکستن سنگ های سخت و بتن از پتک استفاده می شود. کاربرد اصلی این ابزار در تخریب ساختمان است.
  15. بیل: از ابزارهای ابتدایی اما پرکاربرد ساختمانی است و برای موارد مختلف مانند حمل، کندن و نیز مخلوط کردن خاک از آن استفاده می شود.
  16. کاشی بر: در صورتی که اندازه کاشی ها بیش از حد بزرگ باشد برای برش آن ها به کاشی بر نیاز است. با استفاده از این ابزار امکان برش دقیق و صاف فراهم می شود.
  17. کلاه ایمنی: داشتن کلاهی سبک و مقاوم از نکات مهم در ساختمان سازی است. کلاه جزء ابزارالات ایمنی ساختمانی بوده و افراد را از موارد خطرناک و آسیب ها نجات می دهد.
  18. دستکش: برای جلوگیری از تماس دست با مصالح ساختمانی مانند بتن و رنگ استفاده از دستکش لازم است. همچنین در هنگام استفاده از ابزارالات مختلف با پوشیدن دستکش می توانید به خوبی از دستان خود محافظت کنید.

در موارد بالا می توان ابزارهای دیگری همانند ماله بنایی، الک، کمچه، میله T و… را اضافه کرد. اکنون که با اکثر ابزارهای ساختمانی آشنا شدید، وقت آن است که با تهیه یک لیست از تجهیزات مورد نیاز ساختمانی برای پروژه خود، اقدام به خرید آن ها کنید. رونیکس عرضه کننده بسیاری از انواع ابزارآلات ساختمانی است و کلیه ابزارهای برقی، جوشکاری، دستی، بادی و… را تولید و عرضه می‌کند.

ابزارآلات ساختمانی رونیکس

رونیکس یک برند باکیفیت درزمینه تولید ابزارآلات ساختمانی پرکاربرد است که در بیش از ۵۰ کشور دنیا ثبت شده و در ۱۵ کشور ازجمله ایران توسط حدود ۵۰۰ تولیدکننده در حال تولید است. بنابراین تمامی ابزار آلات ساخت رونیکس ساخت کشورهای مختلف بوده اما تحت نظارت کیفی تیم متخصص رونیکس در ایران است. این شرکت با شناخت نیاز مشتریان و بررسی بازار هدف خود توانسته ابزارهای مختلف برقی، شارژی، بادی و… را تولید کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

عضویت در خبرنامه :

برای عضویت در خبرنامه و اطلاع از جدیدترین مقالات مجله رونیکس ایمیل خود را وارد کنید.